top of page

5 manieren om de binnenlucht in uw gebouw te verbeteren

De  luchtkwaliteit binnenshuis is waarschijnlijk 2-5 keer slechter dan de luchtkwaliteit buiten. Aangezien de meesten van ons 90% van onze tijd binnenshuis doorbrengen, kan het verbeteren van de binnenlucht kwaliteit van uw gebouw de gezondheid , het comfort en de productiviteit van medewerkers en klanten aanzienlijk beïnvloeden. Dus wat kunt u doen om de binnen luchtkwaliteit in uw gebouw te verbeteren?

1. Zorg dat stof op alle plekken wordt verwijderd:

Het lijkt vanzelfsprekend, maar stof is een belangrijke oorzaak van slechte binnenlucht kwaliteit. Het is een veel voorkomende bron voor allergenen en heeft de neiging zich snel op te bouwen in kantoren. Zelfs in gebouwen die regelmatig worden onderhouden is het mogelijk dat het stof zich ophoopt op plaatsen zoals in computerroosters of onder meubels. Tapijten zijn ook een vaak over het hoofd geziene dader die stof en allergenen kan herbergen en verspreiden.

2. Controleer de luchtfilters en ventilatieroosters:

Wanneer zijn uw luchtfilters voor het laatst vervangen? In tegenstelling tot thuisluchtfilters wordt aanbevolen om kantoorluchtfilters elke 2 maanden te controleren en te vervangen . Bij industriële installaties moeten filters nog vaker worden vervangen. Vuile luchtfilters recyclen stof en vluchtige organische  stoffen (VOS) steeds weer in de lucht. Daarnaast is het belangrijk dat er voldoende ventilatie is zodat er zuivere lucht binnen komt.

3. Zoekt uit wat de bronnen van vervuiling kunnen zijn:

Bij het uitvoeren van renovaties moeten facility managers ervoor zorgen dat ze verf, vloeren en meubels met een lage VOC-waarde selecteren. HVAC-systemen moeten regelmatig worden gereinigd en onderhouden, maar u moet ook opletten voor daders zoals met water bevlekte plafondtegels. Deze kunnen schimmelbronnen worden en moeten snel worden vervangen. Onderhoudspersoneel in gebouwen moet milieuvriendelijke schoonmaakproducten gebruiken om het gebruik van VOS te helpen verminderen.

4. Houd de lucht vochtigheid in de gaten:

Biologisch-verontreinigende-stoffen en verontreinigingen zoals schimmels zullen harder groeien in omstandigheden met hogere temperaturen en hoge relatieve vochtigheidsniveaus. U kunt de luchtvochtigheid verlagen met opties zoals lucht-ontvochtigers.

5. Installeer luchtkwaliteit meters:

U heeft hoogstwaarschijnlijk al rookmelders en koolmonoxidemelders. Maar wat doet u om uw werknemers te beschermen tegen mogelijk gevaarlijke binnenlucht kwaliteit?

De kwaliteit van de binnenlucht wordt gemeten door de concentraties van materie zoals  CO2, stikstofdioxide, fijnstof en andere vluchtige organische  stoffen (VOS) in de lucht. Als u de luchtkwaliteit blijft monitoren kunt u ingrijpen wanneer dat nodig is.

Printers en kopieermachines stoten vaak VOS uit, kantoormeubilair, tapijten of zelfs behang kunnen hier ook schuldig aan zijn. Verder kunnen problemen met faciliteit-onderhoud, HVAC-storingen en onjuiste reiniging allemaal bijdragen aan een slechte binnenlucht kwaliteit.

Het verbeteren van de binnenlucht kwaliteit kan  ertoe bijdragen  dat werknemers zich comfortabeler , gezonder  en productiever voelen. Het is dus zeker zinvol om hier onderzoek naar te doen.

bottom of page