top of page

Luchtmonitoring

De producten en diensten van O2 Health helpen u een gezonde en veilige omgeving te creëren voor uw werknemers en huisgenoten.

We helpen mensen, bedrijven en overheden om betere beslissingen te nemen over luchtkwaliteit door hen te voorzien van betrouwbare meetgegevens.

Slechte luchtkwaliteit in uw huis of werkruimte heeft een negatieve invloed op uw slaap, energieniveau en kan andere symptomen zoals tranende ogen loop neus en hoofdpijn; om nog maar te zwijgen van andere aandoeningen op de langere termijn zoals longziekte of kanker.

De luchtkwaliteit in onze huizen en kantoren kan tot acht keer slechter zijn dan in de buitenlucht. Onze behoefte aan een meer veilige en besloten omgeving heeft bijgedragen aan dit verschil in luchtkwaliteit binnen en buiten. Onderzoek wijs zelfs uit dat 96% van de gebouwen ten minste één type luchtkwaliteitsprobleem heeft.

De oorzaak kan alles zijn, van overmatig stof tot hoge luchtvochtigheid en emissies van huishoudelijke schoonmaakmiddelen of bouwmaterialen. Het probleem is dat de meeste mensen niet weten dat er een probleem is. Meestal komt men er pas achter wanneer een allergische reactie of zelfs meer een dramatische gezondheidseffect optreedt, zonder precies te weten welke verontreinigende staf veroorzaakt.

O2Health volgt voor u het onzichtbare zoals:

  • Fijnstof (fijnstof is luchtvervuiling. Fijnstof bestaat uit deeltjes ven verschillende grootte, herkomst en chemische samenstelling. Tot fijnstof worden in de lucht zwevende deeltjes kleiner dan 10 micrometer gerekend.)

  • Vluchtige organische stoffen VOS ( komen vrij bij verdamping van aardolieproducten en andere organische stoffen en bij onvolledige verbranding. Voorbeelden zijn benzine, verf, inkten, lijmen, oplos- en schoonmaakmiddelen (reinigingsmiddelen), boenwas, cosmetica en nagellakremover).

  • Luchtvochtigheid ( Een goede luchtvochtigheid in huis of werkruimte is erg belangrijk om gezond en fijn te wonen of te werken)

Wij geven professionele aanbevelingen en helpen u om de lucht veilig en gezond te houden.

bottom of page