top of page

Nieuws

Goede ventilatie door ionisatie

De meeste gebouwen en huizen in Nederland zijn voorzien van een ventilatiesysteem wat natuurlijk goed is voor de luchtcirculatie binnen het huis. Maar nu lezen we steeds vaker dat dit ook gevaren met zich meebrengt.

Bacteriën en virussen kunnen door de lucht reizen en ziekten veroorzaken of verergeren. Ze komen gemakkelijk de lucht in en kunnen zich goed verspreiden. Wanneer iemand niest of hoest, verspreiden zich kleine water- of slijmdruppeltjes gevuld met virussen of bacteriën in de lucht. Het inademen van deze virussen of bacteriën kan hoest, verkoudheid, griep en andere infectieuze ziekten verspreiden

Drukke omgevingen met een slechte luchtcirculatie kunnen deze verspreiding bevorderen. Sommige bacteriën en virussen gedijen en circuleren goed door slecht onderhouden ventilatiesystemen van gebouwen, denk hierbij aan bijvoorbeeld legionella. Vochtige lucht kan het overlevingspercentage van virussen binnenshuis verhogen.

Of je werkplek nu in een groot gebouw of in een fabrieksomgeving is gesitueerd, goede ventilatie is cruciaal voor comfort en veiligheid. Slechte ventilatie is niet alleen een gevaar voor mensen, maar ook voor apparatuur, machines, goederen en producten.

Hieronder staan vijf gevaren die door slechte ventilatie veroorzaakt kunnen worden:

1. Het ontbreken van frisse lucht op de werkplek leidt tot vermoeidheid, ongemak en afleiding.

2. Naast gevolgen voor de lichamelijke gezondheid en veiligheid van werknemers kunnen er ook psychologische effecten in de vorm van stress optreden op de werkplek.

3. Slechte ventilatie bevordert de verspreiding van overdraagbare ziekten en virussen in de lucht.

4. Voortdurende blootstelling aan ventilatiegevaren kan leiden tot vermoeidheid, overgevoeligheid en allergieën, sinusitis, congestie, duizeligheid, misselijkheid en kortademigheid.

5. Prikkelbare geuren op de werkplek kunnen ongemak veroorzaken en de concentratie beïnvloeden.

Ionisatie als oplossing:

Bedrijven zijn steeds meer bewust van de risico’s van luchtvervuiling en zoeken een oplossing om deze te verbeteren voor een lange termijn.

Ionisatie is een systeem dat negatieve ionen aanmaakt. Negatieve ionen die bestaan ​​in de zuiverste delen van de aarde. Deze negatieve ionen werken als natuurlijke reinigingsmiddelen. In tegenstelling tot het True HEPA-filter , dat 99,97% van alle deeltjes tot 0,3 micron groot kan verwerken, kan de lucht-ionisator de grootte van de allergenen verminderen tot 0,1 micron. Daarnaast heeft een luchtionisator geen onderhoud nodig en blijven de prestaties stabiel.

Van de apparaten die gebruikmaken van technologie voor het genereren van negatieve ionen, is aangetoond dat ze onderstaande vervuiling in de lucht elimineren

- stof,

- sigarettenrook,

- roos van huisdieren,

- pollen,

- sporen van schimmels,


- virussen en bacteriën verwijderen.

Een krachtige ionisator bereikt de volgende resultaten: verwijdering van 97% van 0,1 micron deeltjes (ultrafijne deeltjes) en 95% van 1 micron deeltjes (fijne deeltjes)

Hiermee bent u in staat om heel erg gemakkelijk de lucht in uw ruimte te kunnen zuiveren en optimaal te houden.


Opmerkingen


bottom of page