top of page

Nieuws

Meten is weten

Tijdens deze onzekere tijden waarbij extra veel mensen thuis werken om besmettingen te voorkomen gaan de kantoren toch langzaam weer open. De grote vraag hierbij is; hoe kunnen we besmettingen voorkomen? Bij veel onderzoeken hiernaar komen de huidige ventilatiesystemen niet goed uit de bus.

Het risico is aanwezig dat er via het ventilatie- of aircosysteem virussen door het gebouw heen gecirculeerd kunnen worden. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor bacteriën en virussen maar voor alle vormen van luchtvervuiling.


Hoe kunnen we hier mee omgaan ?

Er zijn veel factoren die van invloed kunnen zijn op de luchtkwaliteit. Bijvoorbeeld een ventilatiesysteem dat slecht onderhouden is, of filters die vol gelopen zijn waardoor de lucht niet meer gereinigd wordt. Het is dus belangrijk dat we onze gebouwen en luchtbehandelingssystemen controleren zodat we ook snel kunnen schakelen als de kwaliteit van de lucht naar beneden gaat.

Er zijn verschillende waardes die de luchtkwaliteit bepalen. Het is belangrijk om onderstaande waardes te meten om de kwaliteit stabiel te houden en een goed beeld te krijgen over het klimaat waar u in werkt en/of leeft.

  • CO2 en Koolstofmonoxide: Dit zijn geurloze gassen die ontstaan bij een onvolledige verbranding, denk bijvoorbeeld aan kachels. Dit zijn zeer gevaarlijke gassen voor de gezondheid!

  • Vluchtige organische stoffen (VOS): Dit zijn chemische stoffen die in veel van onze producten terug te vinden zijn. Denk hierbij onder andere aan vluchtige delen van schoonmaakmiddelen.

  • Fijnstof: Dit is een verzamelnaam voor kleine zwevende deeltjes in de lucht. Denk hierbij bijvoorbeeld aan roet.

  • Vocht en schimmels: Deze komen tegenwoordig in onze goed geïsoleerde gebouwen steeds vaker voor omdat het vocht niet goed weg kan. Dit komt onder andere doordat er onvoldoende geventileerd wordt, schimmels gedijen hier goed op.

Realtime luchtmonitoren (staande luchtkwaliteitsmeter):

Door een vaste luchtkwaliteitsmeter in iedere ruimte neer te zetten heeft u altijd inzicht in de luchtkwaliteit. Op het moment dat de luchtkwaliteit minder wordt zullen deze u waarschuwen zodat er actie kan worden ondernomen.

Er zijn een aantal modellen die hiervoor ingezet kunnen worden.

NuWave Cair: Dit is een professionele oplossing. Ze meten voor u de VOC, fijnstof, temperatuur en luchtvochtigheid. Dit apparaat kunt u makkelijk aan de muur monteren en de resultaten en waarschuwingen gaan via een App en een portal.NuWave WB55: Dit is een uitgebreide professionele luchtkwaltietmeter. De WB55 zal voor u de fijnstofwaardes vanaf 1.0 PM meten wat inhoudt dat het apparaat kleinere deeltjes meet dan andere vergelijkbare apparatuur. Verder meet dit apparaat ook nog kooldioxide, tempratuur en luchtvochtigheid. Via de portal wordt u direct gewaarschuwd worden wanneer er gevaar dreigt met betrekking tot de luchtkwaliteit.

Uhoo: Dit is een oplossing die de volgende waardes voor u meet: tempratuur, vochtigheid, kooldioxide, VOC’s, fijnstof (PM2.5), stikstofdioxide, koolmonoxide, ozon en luchtdruk. Dit apparaat koppelt u aan de wifi verbinding en zal u via de app op de hoogte houden.Foobot: Dit apparaat meet de waardes meetbaar vanaf PM2,5, VOC’s, temperatuur en luchtvochtigheid voor u. Hij zal u waarschuwen wanneer dat nodig is. Via een app kunt u de resultaten bijhouden en er zijn tot 10 foobot’s op 1 account te activeren.

Moment opname (draagbare luchtkwaliteitsmeter):

Niet iedereen heeft een vaste werkplek. Sommige mensen zijn veel onderweg of werken iedere keer op een andere locatie. Voor deze mensen kan een draagbare luchtkwaliteitsmeter een uitkomst zijn.

Er zijn verschillende producten die u hierbij kunnen helpen.Atmotube Pro: Is een luchtkwaliteitsmeter die erg precies is. Hij houdt de volgende waardes voor u in de gaten: PM 1, PM 2,5, PM 10 en Vluchtige organische stoffen. Dit apparaat maakt een connectie met uw telefoon via een bluetooth verbinding waarbij deze dan is gekoppeld aan een app.

Huma-i HI-150: In tegenstelling tot andere apparaten heeft dit apparaat de sensoren in het device zitten. De lucht wordt door het apparaat heen gezogen en dan gecontroleerd. Hij meet de volgende waardes voor u: PM2.5, PM1.0, VOS en kooldioxide. Op een schermpje worden de waardes aan u getoond.


Zoals u ziet zijn er verschillende manieren om de omgeving te controleren zodat u de gezondheid van uzelf, medewerkers en bezoekers kunt garanderen.


Comentários


bottom of page