top of page

Nieuws

Waarom kiezen voor een Monoblock airco ?

Aerovito is de specialist op het gebied van monoblocks airco’s in Nederland. Wij zijn distributeur en servicepartner van de merken Fintek, Olimpia Splendid en Fair.
De monoblock airco is laatste jaren erg in opkomst in Nederland, steeds meer mensen kiezen voor een monoblock airco vanwege de voordelen die dit met zich mee brengen ten opzichte van de ouderwetse airco systemen. De monoblock airco's zijn de laatste jaren steeds krachtiger, stiller en slimmer geworden.


Er zijn meerdere redenen om te gaan voor een monoblock airco:Geen buiten unit nodig:

Airco zonder buitenunit

De monoblock heeft alleen een binnen-unit waardoor er geen buiten-unit aan de buitenmuur van

uw huis hoeft te worden geïnstalleerd. Ook kan er hierdoor makkelijk per ruimte een airco worden bevestigd waardoor het plaatsen van leidingen door uw hele woning niet nodig is. De monoblock is hierdoor ideaal voor monumentale gebouwen en architectonische aanzichten. Esthetisch levert een monoblock airco dan ook een stuk minder problemen op dan andere type airco’s.
Installatie monoblock

Makkelijke en snelle installatie:

Doordat het een gesloten systeem is heeft u geen F-gas monteur nodig om de airco te installeren. Er moeten 2 gaten in de buitenmuur geboord worden en er komt een beugel aan de binnenkant om de airco op te hangen. Aan de buitenkant van het gebouw heeft u dan alleen 2 roosters. Deze roosters zijn in verschillende varianten verkrijgbaar zodat u kunt uitkiezen wat het beste bij het gebouw past.Veel mogelijkheden:

Met monoblock airco’s zijn er veel mogelijkheden. Zo variëren de vermogens van 1,8 KW naar wel 4.2 KW. Wat betekend dat er voor bijna elke ruimte een oplossing is.


Energiezuinig:

Fintek Oslo inverter

Onze monoblocks zijn erg zuinig in het verbruik. Ze hebben allemaal energielabel A of A+. Doordat de monoblock werkt op elektriciteit is het voor woningen met zonnepanelen een extra goedkope manier om de woning te verwarmen in de herfst en winter.
Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen:

Voor het bepalen van wat voor u de juiste monoblock airco oplossing is gebruiken we een vrij eenvoudige berekening.


Als eerste moeten we kijken welke ‘factor’ we nodig hebben bij de berekening:


Factor 30: dit is voor een goed geïsoleerdere ruimte, Bijvoorbeeld nieuwbouwwoningen. Deze ruimtes hebben over het algemeen weinig last van grote temperatuur verschillen binnen kort tijdsbestek.

Factor 40: dit is voor een redelijk geïsoleerde ruimte, bijvoorbeeld iets oudere woningen. Deze ruimtes hebben vaak meer last van temperatuurschommelingen.

Factor 50: Dit is voor slecht geïsoleerde ruimtes. Deze factor is ook geschikt voor ruimtes welke last hebben van grote temperatuurverschillen zoals bovenverdiepingen met een plat dak.


De formule is dan als volgt: inhoud van de ruimte m3 (=kubieke meter. Dit kunt u berekenen door de lengte x breedte x hoogte uit te rekenen) X de Factor (dus 30/40 of 50) delen door 1000.

Bijvoorbeeld de ruimte is 90m3 en is redelijk goed geïsoleerd dan wordt de berekening: 90x40= 3.600 /1000 = 3,6. Dan heeft u een monoblock nodig met een vermogen van 3,6Kw.


Voor het gemak hebben wij de berekening al voor u gemaakt.

M2*

M3

Goed geïsoleerd

Redelijk geïsoleerd

Slecht geïsoleerd

10

26

0,8 kW

1,0 kW

1,3 kW

20

52

1,6 kW

2,1 kW

2,6 kW

30

78

2,4 kW

3,1 kW

3,9 kW

40

104

3.1 kW

4,2 kW

5,2 kW

50

130

3,9 kW

5,2 kW

6,5 kW

60

156

4,7 kW

6,2 kW

7,8 kW

*we hebben gerekend met een plafondhoogte van 2,6 meterOlimpia Next


Direct naar onze producten:Voor meer informatie en advies op maat:
Comments


bottom of page