top of page

Nieuws

Wat is ionisatieVeel luchtreinigers werken tegenwoordig op basis van ionisatie. Een apparaat met deze vorm van luchtfiltratiemethode maakt gebruik van hoogspanning elektriciteit om negatieve ionen te creëren en de luchtmoleculen elektrisch op te laden.Ionen:

Negatieve ionen klinkt misschien negatief maar zijn dit absoluut niet. Negatieve ionen zijn juist erg belangrijk voor de luchtkwaliteit en hiermee voor de gezondheid van mensen. In feite vindt u de hoogste concentraties negatieve ionen in natuurlijke, schone lucht. Negatieve Ionen zijn in overvloed aanwezig rond watervallen, bij de oceaan, op het strand, bij bergen en bossen. Negatieve ionen zijn aanwezig in de lucht die we inademen en ze zijn ook aanwezig in ons lichaam. De mate waarin negatieve ionen bijdragen aan het algemeen welzijn en de gezondheid is wetenschappelijk bewezen. Aan de andere kant geldt dat in vervuilde steden, drukke (industriële) gebieden en in besloten ruimtes (zoals in kantoren, scholen en auto's) vindt u de hoogste concentratie van ongezonde positieve ionen. Het belangrijkste voordeel van negatieve ionen is dat ze lucht vrijmaken van allergenen in de lucht (zoals pollen en schimmelsporen). Bovendien zuiveren ze ook de lucht van stof, huidschilfers en sigarettenrook. Negatieve ionen vervullen deze functie door zich in grote aantallen aan positief geladen deeltjes te hechten en die deeltjes negatief te laden. Als gevolg hiervan worden deze virussen, bacteriën en stuifmeelsporen te zwaar om in de lucht te blijven en kunnen ze dus niet in uw ademhalingsdoorgang komen waar ze u ziek kunnen maken. Met andere woorden, negatieve ionen vormen een beschermende cirkel om je heen.

Luchtionisator:

Een Luchtionisator (ook bekend als het ionische filter en ionengenerator) is een van de meest populaire manier van lucht reinigen op dit moment. In tegenstelling tot het True HEPA-filter , dat 99,97% van alle deeltjes tot 0,3 micron groot kan verwerken, kan de lucht-ionisator de grootte van de allergenen verminderen tot 0,1 micron. Daarnaast heeft een luchtionisator geen onderhoud nodig en blijven de prestaties stabiel.Comments


bottom of page